Våren - som skulle firas under kvällen - var verkligen inbjudande.
Många passade på att ta en rundtur bland Lantbruksmuseets alla utställningsföremål.
Många besökare flockades i museets lanthandel där den äkta sockertoppen med tillhörande sockertång väckte intresse. gamla fina papperspåsar från en tidigare affär i Ljusfallshammar. På de vackra påsarna angavs telefonnumret till affären: Ljusfallshammar 9.
– Vi är runt tjugo personer nu som hjälps åt med arbetet, berättade museets ordförande Stig Andersson.
Vid halvniotiden på kvällen började "Inga och gänget" att underhålla publiken med sång och musik. Den ljusa kvällen innebar att Stig Andersson och hans kollegor i styrelsen ville vänta så länge som möjligt med att tända elden. Men strax före nio på kvällen var det dags. Kasen gick villigt i lågor.
Stig Andersson hälsade de uppemot 300 personerna välkomna och gav ordet till vårtalaren som detta år var Folkbladets utsända redaktör på plats. Publiken uppmanades att ta till sig vårens förnyande dynamik med "öppna och angelägna sinnen. Vi vet att våren är havande med hösten. Men låt inte vetskapen om detta tynga känslan här och nu. Låt oss likt tussilagon i dikeskanten envetet streta upp genom jorden och fälla ut våra späda kronblad mot solen".
Efter talet bjöd Lantbruksmuseet på ett färgsprakande fyrverkeri. Ljusfallshammars byaråd delar ut priset "Årets Ljusfallshammarsbo" på Valborgskvällen. I år utsågs John Svensson. Han fick den träsnidade hammaren för sina flera decennier långa insatser för Sportklubbens fotbollsplan elljusspår och samlingslokaler.
Museets café hade något av en rekordkväll. Solveig Andersson stod bakom disken.
– Vi har en enda bulle kvar, sa Solveig.