Lågstadiebarn bjöds på 70-talsshow

Vad vet lågstadiebarn om 1970-talet? Fanns det dinosaurier? Nej, det trodde de inte. Efter Kulturskolans show visste de betydligt mer.

14 mars 2019 19:22

Sedan massor med år tillbaka (kanske sedan 70-talet?) har Kulturskolan bjudit lågstadiebarnen i kommunens alla skolor på en show på Kulturhuset. Temana har varit olika. I år var det alltså 1970-talet – ett årtionde då många av barnens föräldrar var födda.

– De vuxna i publiken brukar sitta med ett stort leende på läpparna, säger Åsa Eriksson Wärnberg vid Kulturskolan.

Både scenen och de deltagandes kläder andades 70-tal.

– Bildpedagog Cecilia Castro står för scenografin, men sedan har vi hjälpts åt att hitta grejer från 1970-talet, säger Åsa Eriksson Wärnberg.

För manuset svarade dramapedagog Ann-Louise Persson Hall och på scenen fanns Kulturskolans lärare i form av orkestern Grus & Träsk.

Den halvtimmeslånga föreställningen blev en historielektion där allt från demonstrationer till "Vilse i pannkakan" berördes. Barnen deltog själva med protestteckningar de hade uppmanats att göra i skolan och ta med sig. De prydde sedan en vägg på Kulturhuset.

Showen leddes av Ann-Louise Persson Hall och Cecilia Castro, som gjorde entré som "Star Wars"-krigare.

Uppskattningsvis kommer föreställningen att ses av cirka 600 barn under nio föreställningar från tisdag till fredag.

Kulturskolans förhoppning är givetvis att barnen kommer tillbaka som elever när de når rätt ålder.

– Vi har sänkt priset från 850 kronor till 350 kronor per termin, lockade Ann-Louise Persson Hall med.

– Kulturskolan, och tidigare Musikskolan, firar 70-årsjubileum under 2019, så det här kan ses som en liten tjuvstart på det, säger Åsa Eriksson Wärnberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Börje Gavér