Norrköping har enligt polisens definition, baserad på brottsstatistik och social utveckling, tre utsatta områden: Hageby, Navestad och Klockaretorpet.
Den styrande Kvartetten, som vill se minskade skillnader mellan områden i stan och en ökad trygghet, menar att utvecklingen går åt rätt håll.
– Vi har jobbat både på kort sikt och på lång sikt. Det handlar mycket om skola och sysselsättning. Sedan vet vi att vi haft det ganska skakigt i Klockaretorpet för ett par år sedan, där vi fick göra ganska akuta insatser. Det brann bilar varje kväll och det var oroligt, det var öppen drogförsäljning ute på gatorna, säger kommunalrådet Karin Jonsson (C).
Efter insatser från kommunen, polisen och Hyresbostäder, och frivilliginsatser, har det blivit "betydligt lugnare".
– I dag beskriver de flesta Klockaretorpet som ett ganska normalt område, där det inte är speciellt stökigt.
Brottsligheten har på tre år minskat i alla tre områdena.
– Det är en kraftig nedgång, i storleksordningen 25 procent, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).
Narkotikabrotten uppvisar också en tydlig nedgång.
– Arbetslösheten har sjunkit i Norrköping i stort, men också i de utsatta områdena har arbetslösheten minskat, säger kommunalrådet Reidar Svedahl (L).
I Klockaretorpet är arbetslösheten cirka 13 procent, mot 11 procent i hela kommunen. I Hageby, som tagit emot många nyanlända, ligger arbetslösheten dock på strax under 30 procent.
Enligt kommunalrådet Eva-Britt Sjöberg (KD) minskade antalet hushåll som tar emot försörjningsstöd i kommunen 2018 med tio procent.
– Det är glädjande att se att också skolresultaten rör sig åt rätt håll, säger Lars Stjernkvist.
– Vi vågar dra slutsatsen att det vi gjort hittills har haft effekt.
På Borgsmoskolan, Klingsborgsskolan och Navestadsskolan har både andelen som är behöriga att läsa vidare och genomsnittsbetygen ökat.
I Hyresbostäders mätningar av upplevd trygghet har andelen som känner trygghet i Hageby ökat från 71 till 76 procent. I Klockaretorpet ökade det från 66,5 till 67,6.
– Det gäller att hålla i, säger Lars Stjernkvist och talar om en fortsatt kraftig satsning på skolan.
Kvartetten talar också om en ökad lokal närvaro, den planerade vaktorganisationen, att få mer blandade boendeformer i områdena och fler kontor och företag.
– För mig är ett nyckelord framtidstro, säger Eva-Britt Sjöberg.
Mot den här bakgrunden är målsättningen att Norrköping om tre till fem år inte ska ha några utsatta områden.