Laddade elever i årliga kampen

Under torsdagen hölls Hällestadspelen, en friidrottstävling där tre skolor gjorde upp i en rad olika grenar.

23 maj 2019 20:05

Regn och rusk stoppade inte den årliga tävlingen Hällestadspelen. Barnen stod tillsammans på gräsmattan och värme upp innan det var dags att starta den traditionella friidrottsdagen. Det är elever i årskurs tre till sex från Hällestads och Grytgöls skola samt Ljusfalls friskola som under dagen tävlade. Elever samlades på skolgården för individuella tävlingar som höjdhopp och kulstötning och under eftermiddagen var det dags för stafetten mellan de tre skolorna.

­– Det brukar vara väldigt prestigeladdat. De flesta tycker att det är jätteroligt och är jättetaggade för dagen och har tränat mycket innan, säger Hanna Fredriksson, idrottslärare på Hällestads skola.

Sjätteklassaren Saga Furu på Hällestads skola har tränat mycket inför grenarna kast med liten boll och kulstötning.

– Jag har lyft min lillasyster mycket med armarna, säger Saga.

För första gången i år är Ellinor Widlund från Grytgöls skola och Cecilia Johansson och Ingrid Smith från Hällestads skola med.

Hanna Fredriksson förklarar att årskurs tre alltid ser fram emot denna dag.

– De yngre – i förskoleklassen, ettor och tvåor – ser de stora barnen som gör det här och ser fram emot det. De är jättesugna på att äntligen få börja trean och få vara med.

Noah Randmäe, sjätteklassare, är med för tredje gången och berättar att Hällestads skola ska vinna stafetten mot de andra skolorna i dag, något han är helt övertygad om.

– Första året vann vi, sen de andra två åren har vi förlorat. Jag tycker att vi vinner det här året.

Så blev det också, då Hällestad vann före tvåan Ljusfalls friskola och trean Grygöls skola.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linnéa Hellqvist