Klas och Sandra Karlsson träffades i "Bonde söker fru". Nu är de skilda, men bor bara sju minuter från varandra och har "världens bästa son Alfred" tillsammans.
"Även om vi skilt oss är vi bra kollegor" som pratar med varandra varje dag, betonar de.
Efter tidningsbevakning kring Sandra Karlssons politiska engagemang, först i SD och sedan i Landsbygdspartiet, tror många att Klas och hon är osams. Det är de inte, långt därifrån. Det vill de berätta.
– Vi vill egentligen bara säga att vi inte är osams. Ni har skrivit så mycket att folk kommer och frågar både mig och Klas, och det känns inte alls bra, säger Sandra Karlsson.
– Vi är absolut inte osams, utan det rullar på bra, säger också Klas Karlsson.
Att de aldrig är särskilt långt från varandra visar det faktum att när Folkbladet ringer till deras tidigare gemensamma hus slumpar det sig så att Sandra är på plats och Klas kan ropa in henne för intervjun. Sandra har sin häst här, berättar han.
När Sandra kommer in i huset berättar hon och Klas tillsammans om sitt engagemang i Sandviksgården som de köpte 2016 och äger tillsammans.
Huset, byggt 1904, är Q-märkt och har en historia långt tillbaka som samlingslokal och bio i bygden, i Sandviken, den gamla delen av Krokek.
När Sandra och Klas Karlsson tog över ville de bevara den traditionen, att huset är till för ortsbefolkningen. Här har det de senaste åren hållits allt från bröllop, dop och kalas till möten, dans, yoga, julmarknad och begravningskaffe. Det finns också två vandrarhemslägenheter.
Problemet har varit att det varit både svårt och dyrt att värma upp huset vintertid. Nu har Karlssons fått ett bidrag på 176 000 kronor från Leader Kustlandet för ett nytt värmesystem, som ska möjliggöra verksamhet året runt.
Tanken är att kunna hyra ut till lokal verksamhet till ett rimligt pris, vilket varit omöjligt med tidigare uppvärmningskostnader.
Nu är de i full gång med bergvärmeinstallationen. Till slutet av oktober ska det vara klart.
De har också startat Sandvikgårdens Kulturförening. Tanken är att den ska främja dans, musik och konst, och även möten över generationer.
Det första arrangemanget, den 15 november, är en biopremiär på en tysk Inga Lindström-film som spelats in delvis vid Sandviksgården.
Det finns också planer på en viskväll i februari. Och om lokala konstnärer vill ställa ut här så är de välkomna.