Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Från Navestadsskolan till lilla Uttersberg

Från rektorsjobbet på Navestadsskolan och högstadiet, till samma jobb på Uttersbergsskolan i Krokek och lågstadiet.Det steget har Thomas Olsson, 59, nyligen tagit i sin karriär inom skolan i Norrköpings kommun.

- Här byggs nya Uttersbergsskolan, som kommer att bli ett lyft för hela vår verksamhet, säger skolans nye rektor Thomas Olsson.

- Här byggs nya Uttersbergsskolan, som kommer att bli ett lyft för hela vår verksamhet, säger skolans nye rektor Thomas Olsson.

Foto: Janne Forsby

KROKEK2012-09-26 22:00

- Visst är det en väldig skillnad mellan Navestadsskolans högstadium och Uttersberg, där vi har F - 3-skola, det vill säga förskoleklass till och med årskurs tre.

- Men jag vill rätta dig att Uttersberg är en liten skola, eftersom vi har hela 43 personal och 355 elever, eftersom alla lågstadiebarn från Krokek med omnejd går här.

Hur kom det sig att du hamnade på Uttersbergsskolan?

- Det handlade om en förändring av chefsorganisataionen i Norrköping. Då fick jag frågan om rektorsjobbet på Uttersberg kunde vara något att tänka på.

- Och det nappade jag på direkt. Bland annat för att det kändes som att cirkeln slöts för min del, eftersom jag jobbade som mellanstadielärare på Uttersberg 1980, när jag fick mitt första lärarjobb i Norrköping.

Så nu är kanske någon gammal elev från den tiden lärare på skolan idag?

- Nej, men flera av mina gamla elever har barn här idag på skolan och det känns kul.

Hur länge var du kvar på Uttersberg?

- Jag jobbade här i 15 år, innan jag gick vidare till ett skoldaghem där jag jobbade i sex år. Därefter blev jag rektor på Silverdansens skola i Navestad och sedan rektor på Navestadsskolans högstadium i fyra år, innan jag nu hamnade här.

Vad är största skillnaden att arbeta som rektor i Navestad och Uttersberg?

- Båda jobben är givetvis jätteviktiga. Men vis av min erfarenhet, vet jag att det inte är lätt att reparera grundfel från lågstadiet, när du väl kommer upp i högstadiet och kanske har börjat tröttna på skolan.

Läs mer i torsdagstidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om