Trygghetsrådet är en stiftelse som stöttar de som blir uppsagda, hjälper till med omställningen.
På fredagen var Claes Åberg, kommunikationschef vid Trygghetsrådet, en av föreläsarna vid Kompetensmässan i Flygeln.
– Av de som vi möter är det nio av tio som får ett jobb, efter i genomsnitt sex-sju månader, sa Claes Åberg.
Många säger också att "det här borde jag ha gjort för länge sedan".
Åberg presenterade tio tänkbara, påhittade framtidsjobb som Trygghetsrådet kokat ned utifrån trender som globalisering, urbanisering, digitalisering, automatisering, hållbarhet, hälsa och demografisk utveckling.
När allt fler bor i städerna kan det behövas vertikalodlare, som odlar på höjden. Fler jobbar på distans, är egenanställda, kanske har en gigmanager, samverkar med robotar, skräddarsyr hälsoråd utifrån DNA-analyser, eller är oldfluencer, en äldre influencer.
Etikutvecklare och klimatrevisorer kan vara andra framtidsjobb.
Om man funderar på att byta jobb är rådet: Ha en plan, fundera på vad du vill och vart du ska, häng med i det du vill jobba med i, nätverka, använd Linkedin.
– Sök jobb, var lite otrogen, chansa lite, släpp upp en ballong, känn efter, råder Claes Åberg.
Polisen i Östergötland fanns på plats och sökte både civilanställda och uppmanade besökare att utbilda sig till poliser.
– Vi har jättemycket tjänster på den civila sidan, mer än många tror, bland annat administratörer, som har pass, man kan vara gränskontrollant, man kan jobba med utredningar, internservice som posthantering och bilskötsel, och ekonomi, sa Kristin Andersson, HR-administratör.
En av de som passade på att prata med henne var Pär Källström, 55, undersköterska, som funderar på att byta till något helt annat.
– Det är stressigt, dåligt betalt, för lite vikarier, vi blir inte uppskattade. Jag vill göra något nytt, helt enkelt. Jag vill se vad jag är bra på innan jag blir för gammal, sa han.
– Vi har ett jättestort behov av att få in nya poliser, sa Magnus Hallros, polisen i Östergötland.
– Det är världens bästa yrke. Det är flexibelt, man träffar mycket människor och man kan göra skillnad, man kan påverka mycket i samhället, tycker han.
Stina Brinkby, socialsekreterare i Valdemarsvik, slog ett slag för att jobba i en "liten trevlig, gullig kommun", där man just nu söker semestervikarier, som vårdbiträden och undersköterskor.