Rattfull är inte säkerhetsansvarig

Efter att polisen fick in ett tips kunde man stoppa en berusad förare på E4:an vid avfarten till Kolmården/Strömsfors.

Inte säkerhetsansvarig. Kolmårdens djurpark dementerar ryktena om att den gripna 35-åringen skulle ha något säkerhetsansvar.

Inte säkerhetsansvarig. Kolmårdens djurpark dementerar ryktena om att den gripna 35-åringen skulle ha något säkerhetsansvar.

Foto: Vekoma/Kolmården

KOLMÅRDEN2016-06-15 19:00

Tipset kom in en kort stund innan den 35-åriga mannen greps natten till onsdag. Polisen hann i fatt föraren vid avfarten i Strömsfors mot Krokek. Vid utandningsprovet visade det sig att föraren var rejält påverkad. Mannen har enligt stämningsansökan kört personbil efter att ha druckit alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft under eller efter färden uppgick till 0,71 milligram per liter.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom alkoholkoncentrationen uppgick till minst 0,50 milligram per liter luft.

Enligt förhör med mannen, efter att han sovit ruset av sig i arresten, medger han att han kört bilen men varken kan erkänna eller förneka brott.

Rykten som är i svang säger att 35-åringen ska ha varit säkerhetsansvarig och bland annat arbetat med bromssystemet på berg- och dalbanan Wildfire, som har premiär i helgen.

– Det stämmer absolut inte. Han är anställd av en av våra underleverantörer och arbetar inte alls med mekanik utan med fundament och trä, säger Niclas Palmqvist, parkchef och projektansvarig.

Att den 35-åriga mannen inte skulle ha vetat vilka lagar som gäller för att köra bil i Sverige, avfärdar Niclas Palmqvist.

– De vet precis vad som gäller, "Don´t drink and drive" och de har skrivit på papper som gäller när de arbetar innanför djurparkens område. Vad som händer utanför är deras egna ansvar.

Under torsdagen hålls både häktnings- och huvudförhandling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om