Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Marmor som håller måttet

Just nu är det full fart på marmorbrytningen vid nya brottet i Kolmården.
- Den marmor vi bryter just nu, har visat sig hålla hög kvalitet. Dels är den väldigt grön och dels går den väldigt mycket på djupet, så vi slipper breda ut schaktet på bredden, säger Mats-Ola Ericsson från Borghamns Stenförädling AB.

Just nu håller Borghamns Stenförädling på att bryta mer marmor i Kolmården, från det nya brottet. Marmor som håller mycket hög kvalitet, eftersom den är väldigt grön i nyansen och ger ett bra utbyte, eftersom den är fri från stora sprickor.         Foto: Titti Olovsson

Just nu håller Borghamns Stenförädling på att bryta mer marmor i Kolmården, från det nya brottet. Marmor som håller mycket hög kvalitet, eftersom den är väldigt grön i nyansen och ger ett bra utbyte, eftersom den är fri från stora sprickor. Foto: Titti Olovsson

Foto:

KOLMÅRDEN2007-04-12 06:00
- Därmed behöver vi bara göra mindre ingrepp i naturen, när vi slipper bryta på bredden. Och marmorn ger oss också bra utbyte, tack vare att den inte innehåller några stora sprickor, utan är av mycket hög kvalitet.
Hur djupt räknar du med att ni kan gå med den nuvarande brytningen?
- Det finns ett brott i närheten som lär vara 40-50 meter djupt, men så långt ner lär vi inte komma på många, många år.
Har ni fått in några större order, som exempelvis marmorgolven till NK:s varuhus i Stockholm för något år sedan?
- Nej, det vi bryter just nu är mest ägnat som lagervara, säger Mats-Ola Ericsson, men där tror jag inte den blir kvar så länge, med tanke på den fina kvaliteten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om