Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Deras tolv punkter ska skapa nya jobb

Under gårdagen samlades Alliansen och SPI på Villa Fridhem för att presentera tolv punkter som ska underlätta för företagen och skapa fler jobb. Med fanns också Villa Fridhems vd Magnus Dahlin som hoppas att hans it-problem ska kunna lösas inom en rimlig framtid.

Villa Fridhems vd Magnus Dahlin hoppas inom en snar framtid ha en tillfredsställande hastighet på anläggningens bredband.

Villa Fridhems vd Magnus Dahlin hoppas inom en snar framtid ha en tillfredsställande hastighet på anläggningens bredband.

Foto: Titti Olovsson

KOLMÅRDEN2010-09-11 07:50

- Som det är nu är det klart att man fundera på om man skulle driva någon annan verksamhet här, än den verksamhet vi har nu och som är starkt beroende av en fungerande infrastruktur.

För Magnus Dahlin består problemen i att han inte kan koppla upp sig mot de servrar som kunderna behöver, inte heller kan han sköta sitt eget arbete på ett smidigt sätt.

- Ska jag ladda upp någonting på datorn är det lika bra att jag går och tar en kopp kaffe medan jag väntar och många gånger tar jag med mig jobb hem eftersom det tar för lång tid att hantera det på arbetstid.

Större kluster
Magnus Dahlin vill koppla in sin på ett fiberoptiknät till en rimlig kostnad.

- Det finns ju draget har nere vid järnvägsrälsen vid Strandvägen, men om enbart vi ska koppla på oss där så får vi ensamma bära kostnaden på
600 000 kronor och bolagen är inte intresserade av att koppla på enskilda aktörer utan vill ha ett större kluster, säger han.

En av Alliansens och SPI:s punkter handlar just om att satsa på bredband.

Tanken är inte att kommunen ska betala utan snarare att samordna utbyggnaden och se till att även företag och privatpersoner utanför tätorten får tillgång till snabba och bra uppkopplingsmöjligheter.

- För min del är det en fråga om överlevnad i längden, vi jobbar i en hårt konkurrensutsatt bransch och behöver hitta en lösning så snart som möjligt så att vi kan fortsätta verksamheten och förhoppningsvis även expandera och anställa fler, säger Magnus Dahlin.

Företag får kosta
Förutom att satsa på en rejäl bredbandsutbyggnad består punkterna av en servicegaranti för näringslivskontoret, ett stopp för kommunen att bedriva illojal konkurrens, ett ökat samarbete med Ung Företagsamhet där man vill att alla gymnasieelever ska driva egna företag.

Man vill också att kommunen ska förbättra näringslivsklimatet och bli en av landets 15 bästa företagskommuner. Det ska om borgarna vinner införas ett kontinuerligt stöd för nyföretagande i samarbete med Science Park. För att skapa fler jobb för ungdomar vill man införa lärlingsutbildning under 18 månader och för att fler ska kunna förverkliga sina företagsdrömmar vill man utveckla ett samarbete kring mikrolån underlätta för riskkapital.

För att få fler att starta företag i Hageby och Navestad vill man där införa nystartszoner med kraftigt sänkta eller helt borttagna arbetsgivaravgifter och skatter.

Genom ett nytt signalsystem ska man komma till rätta med kommunikationsproblemen och den "flaskhals" som Östergötland består av. Åtminstone måste något göras i väntan på snabbjärnväg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om