Turerna har varit många och bland de som tagit sig till delfincentret fanns grannar och närboende till djurparken, men att säga att de alla är emot bygget av bergochdalbanan vore att förenkla det hela. Flera av dem påpekade att de bara vill att allt ska gå rätt till. Det menar man att man skulle haft bättre insyn i om området varit detaljplanerat. Andra värnar mer om djurens väl och ve och då inte bara djurparksdjuren utan även dem som bor där naturligt och de som lever i parkens omedelbara närhet.
Även om man satsat på ny teknik och en träkonstruktion, där virket är framodlat i Sverige för att slippa frakta virke från USA, fyllt rälsen med sand och betong för att minska ljuden återstår de mänskliga ljuden. Eller skriken kanske man ska säga. Det illustrerades av Bengt Allgurén som genom ett filmklipp lät mötet ta del av hur det kan låta när en tjej skriker sig genom en åktur.
– Över vatten färdas ljudet lättare och eftersom vi hör hur korna råmar på Vikbolandet kanske det blir så att de på Vikbolandet kan få höra skriken från bergochdalbanan.
Efter ett par timmars sammanträde där ägare och vd:ar för Kolmårdens djurpark gett sin syn på saken och där grannar och experter fått säga sitt, var det dags för sammanträdet att själva få se den plats där bygget av bergochdalbanan påbörjats – och avbrutits. Dessutom fick man på väg genom parken även ta del av andra redan uppbyggda miljöer som "Tiger World" och "Bamses värld".
– Tanken är att ni ska få se hur områdena återställs efter ombyggnation och nya attraktioner. Så kommer vi även att göra runt "Wildfire" sa Mats Olsson, vd för djurparken.
Därefter följde slutpläderingar av först advokat Mårten Tagaeus som var starkt kritisk till länsstyrelsens beslut som han menar har haft en felaktig utgångspunkt och går stick i stäv med lagstiftningen.
Rådman Lena Pettersson hade fullt sjå med att få mötesdeltagarna att hålla sig till frågor kring "Wildfire" och dess eventuella påverkan på omgivning och miljö. Att "Wildfire" skulle skapa ytterligare trafikproblem till och från och runt parken, är enligt Christer Nilsson, från kommunens tekniska kontor, något man ändå skulle ha tittat på eftersom djurparken har som mål att öka besöken från en halv till en miljon per år.
Om "Wildfire" byggs, är det sedan slut för nya attraktioner på djurparken då, för hur mycket får egentligen plats på området?
– Vi har en massa nya idéer för hur vi vill fortsätta utveckla Kolmårdens djurpark, just nu är ungefär en tredjedel av ytan bebyggd, säger Mats Olsson.
Mark- och miljödomstolens beslut meddelas troligtvis i augusti.