Äventyret fortsätter

Nu är äventyret igång igen. Inspelningen av Wild kids pågår som bäst i Kolmården. Vid lagens kojor berättar deltagarna om att simma med hajar och skicka flaskpost mellan lägren.

Wild kids. Astrid Westfelt, 10, Stockholm, Joakim Sjölin, 11, Kil. och Gabriella Olsson, 12, Vänersborg, vid sin koja. Här bor de, med vuxna, fritidsledare, hos sig hela tiden, även om det inte syns i tv-rutan.

Wild kids. Astrid Westfelt, 10, Stockholm, Joakim Sjölin, 11, Kil. och Gabriella Olsson, 12, Vänersborg, vid sin koja. Här bor de, med vuxna, fritidsledare, hos sig hela tiden, även om det inte syns i tv-rutan.

Foto: Sandberg Niclas

KOLMÅRDEN2008-08-29 03:00
7 900 barn sökte till den tredje säsongen av populära Wild kids, vilket är rekord. Av dem valdes 14 barn ut. Wild kids ska sändas våren 2009. En nyhet är att varje program kortats till 30 minuter, i stället för en hel timme. - Vi får det lite rappare än tidigare, säger producenten Simon Romanus från produktionsbolaget Jarowskij. En annan nyhet är att apberget är borta. Istället kommer nya deltagare i samband med kompiskampen, inlåsta i en s k eldbur som lagkamraterna får låsa upp. - Det blir väldigt effektfullt i år, säger Simon Romanus. Hur mycket produktionen kostar är hemligt, men att det är en jättesatsning står klart. 53 personer, förutom barnen, arbetar med produktionen. Programmet vann tv-priset Kristallen förra året. - Det är ett ansvar att ta med sig in i en ny säsong, säger Romanus. Ett drömprojekt
- Det är ett drömprojekt att få vara med i, det engagerar så otroligt många, säger projektledare Victoria Dyring, SVT. - Det är speciellt att göra en reality med en sådan lustfylld ambition. Gott kamratskap, lojalitet, tävlingsanda och kämpaglöd - det är det som krävs. Ambitionen är att ge deltagarna sitt livs äventyr. Det ska sippra ut genom tv-rutan, säger Dyring. - Programmet utvecklas hela tiden. Vi sätter ribban högre och högre. Tävlingarna, priserna och magin har aldrig varit större. Folk kommer att sitta och flämta framför tv-apparaterna, säger programledare Ola Lindholm. De två lagen, Björnarna och Lejonen, bor i var sitt läger, ute i skogen. Tv-teamet har skapat en ramberättelse som går ut på att de bor i en gammal djurpark och att lite mystiska och ruskiga saker händer ute i skogen. "Skitkul"
Inspelningarna har pågått i två veckor. Sofie Liszka, 12, från Täby, har varit med från första dagen. - Vi har gjort en massa skoj, säger Sofie och berättar om toalettpappersbus under safaritjänsten i Kolmårdens djurpark, om kärlek och flaskpost mellan lagen, godishus och coola tävlingar. - Skitkul, säger Isac Grape, 12, Luleå, om att vara med i Wild kids. - Ashärligt. Jag ville göra det här för att få en utmaning, säger Fevzie Blomquist, 10, Skurup. - Det jobbiga är när man måste ta om en massa grejer, säger Philip Tåhlin, 11, Luleå. - "Tystnad, tagning, pass på", härmar Fevzie tv-teamet. - Det bästa är att man får så många nya kompisar. Det sämsta är att vi snart ska åka hem igen, säger Ronja Bågenholm, 11, Partille.
Fevzie Blomquist, 10, från Skurup, i överslafen med sovsäck och gosedjuret Lukas. Hon har en kompis i Norrköping, berättar hon.
Fevzie Blomquist, 10, från Skurup, i överslafen med sovsäck och gosedjuret Lukas. Hon har en kompis i Norrköping, berättar hon.
Vildmarksäventyret Wild kids har spelats in 2004, 2006 och 2008. Inspelningarna sker i Kolmårdens djurpark och på ett hemligt ställe i Kolmårdsskogarna där de båda lagen, Björnarna och Lejonen, har sina läger. Wild kids är ett svensk programidé. Polen använder samma plats i Kolmården för att spela sin version av programmet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om