En syn, som alla väl vet, är borta, sedan Norrköpings kommun rev bron och fraktade bort den till skrot.
På det här gamla vykortet, från Kjell Jonassons samling, kan man även se en del hus till höger i Kneippen, som numera också är ett minne blott.
Men åter till Femöresbron som öppnades i februari 1901 och sedan fick ligga kvar där tills i slutet av 2017, det vill säga bra mycket över 100 år.
Någon ny bron har inte kommit på plats sedan dess och nu har Norrköpings kommun förvarnat om att en ny bro inte lär finnas på plats nästa år heller. Men den som väntar på något bra...
Angående namnet Femöresbron, berodde på att det kostade fem öre att gå över bron från början. En avgift som fanns kvar ända till 1 januari 1949, då kommunen bestämde att det skulle vara gratis att gå över bron.
En annan sak som många kanske undrar över, är varför det heter Åbackarna, den här promenadslingan längs Strömmen som Femöresbron band samman och att det inte heter Strömbackarna.
Något som förre stadsantikvarien Ann-Charlotte Hertz förklarade så här i en tidningsartikel för några år sedan:
– På 1700-talet kallades inte Motala Ström för Strömmen, utan när befolkningen på den tiden skulle gå ned till Strömmen, sa man istället att "Vi tar en sväng ner till åna".
– Så eftersom Strömmen kallades för Åna, blev det troligen naturligt att kalla promenadvägen för Åbackarna och inte för Strömbackarna.
Men det officiella namnet var Motala Ström även på den tiden?
– Ja, men det förekom också att man kallade Strömmen för Norrköpings Ström.