"Visar att vi gjort något bra"

Han är en av de som kämpat hårt för att Kimstad ska få en egen konstsnöanläggning. Nu har Jonas Braam, Kimstad GoIF, utsetts till årets eldsjäl av Folkungaland. "Väldigt hedrande", säger han.

Kimstad 22 oktober 2019 12:00

I vintras invigdes Kimstad Skidscenter – Norrköpings första konstsnöanläggning.

Det var också resultatet av flera års hårt arbete.

En av de drivande i projektet har varit Jonas Braam.

I januari tog han emot kommunens föreningsledarstipendium för sina insatser och nu uppmärksammas han återigen.

Den här gången av den ideella föreningen Folkungaland som arbetar för att stimulera för landsbygdsutveckling.

På Folkungagalan 17 oktober utsågs Jonas till årets eldsjäl med motiveringen: 

"Jonas Braam har verkligen den extra glöden. Han är en blygsam, uppskattad eldsjäl som verkar tillsammans med andra. Med sin kunskap och målmedvetenhet har han fått hela Kimstad engagerat genom projektet med konstsnö i skidspåren".

– Vi är många som har arbetat med det här tillsammans så jag skulle säga att det är ett delat pris till alla oss. Det är klart att man blir både överraskad, glad och tacksam över det här. Det visar på uppskattning och att vi har gjort något bra, säger Braam.

Vad är det som fått dig att engagera dig så mycket i det här arbetet?

– Drivkraften har hela tiden varit att ge folk möjlighet att åka skidor. Vi började med skidåkning för barn och unga 2010 och det gick väldigt bra. Det här har växt med åren men vi visste samtidigt att om det blir för många vintrar utan snö så riskerade vi att tappa all verksamhet. Det gjorde att vi började titta på en konstsnöanläggning. Nu vet vi att även om det skulle vara barmark hela vintern så har vi ett jättefint skidspår som folk kan nyttja, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa