Efter snart två års byggande står nu den nya förskolan i Kimstad klar.
Den ligger bara ett stenkast ifrån Kimstad kyrka i ett område där det just nu byggs ett flertal nya hus.
Förskolan, som kostat 52 miljoner kronor att bygga, har sex olika avdelningar, plats för 120 barn och har ett eget tillagningskök.
Där finns också bibliotek, ateljéer, lek- och vilorum och en gård full med olika lekredskap som barnen kan nyttja.
– Det här är en fantastisk möjlighet för oss. Det är ett helt annat utrymme än vad vi är vana vid. Det är mer luftigt här och det är pedagogiskt genomtänkt. Här finns möjlighet till kreativt skapande i våra ateljéer, vi har möjlighet till scenbygge för drama och teater och vi har ett bibliotek där vi kan läsa med barnen, säger Jenny Helsing.
Just nu håller de på att packa upp och möblera. På torsdag nästa vecka är det tänkt att de ska lämna sina gamla lokaler och starta upp verksamheten i de nya.
Förskolan är byggd i trä, har mossa på taket som ska suga upp regnvatten och fördröja dagvattenhanteringen och kommer att vara den mest energisnåla av alla kommunens byggnader.
– Det beror på att den är så välisolerad. Den har dubbla stommar som är skilda från varandra vilket gör att vi kan få till en tjock isolering, säger Per Kempe, projektchef.
Riddarbacken är en av flera nya förskolor som är på gång i Norrköping. Det byggs också nytt i Svärtinge, Navestad och Fyrby och det projekteras för nya förskolor i Hageby och Björkalund.
– Vi gör en ständig uppdatering av lokalplaneringen och behovet ser olika ut i olika områden. I en del fall handlar det om utökning. Här är det en kombination av att utöka och ersätta. Ibland handlar det om att vi är i tillfälliga lokaler där man planerar att bygga nytt eller att det är lokaler som inte håller måttet längre, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.
Hon berättar att kommunen valt att satsa på lite större förskolor som har åtminstone fyra avdelningar.
– Vi ser att det finns pedagogiska vinster med att gå ifrån förskolor med två avdelningar. De blir lite för sårbara, det blir lite för lite dynamik i personalgruppen och det är svårt att få ekonomi i det också. Det här husen kostar ganska mycket att bygga, säger Sofie Lindén.