De är största på den privata marknaden...

Åby Konditori och Bageri är det största privata företaget i - Jursla. Det är nämligen här, i den gamla livsmedelsbutiken, som man bakar brödet till sina två konditorier samt den lilla brödboden i anslutning till bageriet.

JURSLA2005-12-08 06:00
- Tidigare hade vi bageri i Åby och även i Kneippen, men sedan år 2002 bakar vi brödet här i Jursla till våra två konditorier samt vår brödbod här vid bageriet, berättar Krister Anderzen, som äger företaget tillsammans med sin bror Ronny.
- Och det fungerar bra här i Jursla med lokaler som vi anpassat för vår verksamhet och omfattning.
- Konditoriet i Åby har vi dessutom flyttat in i huset, där Åby Färg låg tidigare och därmed har vi fått ett mer centralt och bättre läge, inte minst med tanke på större och trivsammare servering.
Hur många anställda är ni i företaget?
- Vi är 15 fast anställda om vi räknar samma bagarna och de som arbetar i våra konditorier och dessutom ytterligare några extra anställda.
Är julen en högsäsong för er verksamhet?
- Ja, absolut. Då bakar vi mycket vörtbröd och saffransbröd i alla dess former, så visst är december en toppmånad för den här branschen, säger Krister Anderzen som dessutom siktar in sig på ett spännande arrangemang i slutet av januari:
- Då är vi med och visar bröllopstårtor på en bröllopsmässa i Brunnssalongen på Himmelstalund i Norrköping, tillsammans med guldsmeder, modeaffärer, florister och annat som hör till ett bröllop. Den här mässan har vi arrangerat några år och den brukar vara mycket uppskattad av besökarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om