"Jag vill vara en nyckel"

IFK-backen gillar siffror och att räkna, men den allsvenska tabellen intresserar honom inte alls. "Jag brukar inte kolla förrän vid slutet av serien", säger tuffingen i mittförsvaret.

7 augusti 2015 13:49

David Boo Wiklander, 31, är en av rätt få allsvenska fotbollsspelare som faktiskt har en karriär vid sidan om fotbollen (jobbar deltid på SEB). Intresset för aktier och placeringar har funnits sedan länge och bankvärlden väntar när bollskorna till slut landar på hyllan för gott.

– Fast inte än. Jag kan tänka mig att köra ett tag till.

I IFK Norrköping?

– Det får vi se. Mitt kontrakt går ut efter den här säsongen och vi har inte snackat om någon fortsättning.

Med många mittbackar kontrakterade för nästa säsong är det inte otänkbart att det ändå blir en flytt för göteborgaren som värvades till "Peking" från Qviding 2010.

Det har viskats om en flytt tillbaka till västkusten, Göteborg och Halmstad har nämnts som tänkbara destinationer för Boo Wiklander som profileras som en urstark defensiv spelare.

– Jag ska ha bollen så lite som möjligt, konstaterar han lugnt efter fredagens pass i solskenet på Nya Parken.

Janne Andersson har drivit på sina adepter i en och halv timme i högt tempo och intensitet.

Spelarna kör sin stretching med Jonas Hellberg och droppar av planen, en efter en.

Men David Boo Wiklander är kvar.

Backen rusar i planens längdriktning, kanske på 80 procents fart. Det ser tufft ut och göteborgaren badar i svett efteråt.

– Jag lever ju på min fysik så den måste underhållas. Mer fysik än teknik, liksom. Jag har alltid kört extra och nu är jag ju gammal, säger han.

Utvecklar David:

– Jag vill ju bli starkare än mina motståndare. Det är lätt att bara gå av planen för att ta en kopp kaffe efter träning, men det här är jag van vid.

Fotboll och kapitalrådgivning. De båda får samsas i Davids värld.

– Många tycker det är ett gissel att placera pengar och där kan man ju vara en nyckel. Jag älskar placeringar, tycker det är jätteroligt. Jag tycker att jag har hittat en bra balans i livet.

Samtidigt är fotbollen fortfarande lockande.

– Att spela inför fullsatta läktare så här... det finns inget som är roligare med Curva Nordahl och "Vita väggen".

Såg du det här komma i vintras?

– Det är lätt att säga så här i efterhand men jag kan i ärlighetens namn säga att jag tänkte att antingen så funkar det eller också funkar det inte alls. Nu har vi tagit den roliga vägen och det är naturligtvis positivt.

Det bästa med fotbollen?

– Det låter tråkigt men jag det är nästan roligare att täcka ett skott än att göra mål själv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pär Andersson