Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Besvikna över försämringar

Många personer i norra delarna av kommunen är besvikna över att tillgången till en vettig internetanslutning försvinner när kopparnätet stängs av.

Stängs av. Många personer i norra delarna av kommunen är besvikna över att tillgången till en vettig internetanslutning försvinner när kopparnätet stängs av.

Stängs av. Många personer i norra delarna av kommunen är besvikna över att tillgången till en vettig internetanslutning försvinner när kopparnätet stängs av.

Foto: STAFFAN CLAESSON

INTERNETUPPKOPPLING2016-09-10 07:00

I olika skrivelser uttrycker flera personer sin oro.

"Jag och många med mig i Hävla med omnejd är bekymrade över att tillgången till en vettig internetanslutning försvinner när kopparnätet stängs av.

Alternativet som erbjuds i dag är en uppkoppling via 4G, som trots största surfutrymmet (för de som har råd då detta är dyrt), knappast räcker för en familj som vill utnyttja all dagens teknologi. Jag som trodde att Finspångs kommun ville ligga i framkant vad gäller teknologi och internet för sina invånare", skriver Kristian Sneeggen.

Therese Ahlstam från Stockholm arbetar som systemutvecklare och vill kunna jobba i bostaden i Byle, men då krävs en stabil uppkoppling.

"Jag har hört att vi rekommenderas att använda mobilt internet. Jag har enbart mobiltäckning på tomten, inte i huset. Om det inte finns ADSL, inte någon fast telefon, inte några möjligheter till fiber/bredbandsuppkoppling, ingen mobiltäckning, hur är det tänkt att byn ska kunna utvecklas?, människor flytta dit? och Finspång få fler skatteintäkter och landsbygden fortsätta leva?, skriver Therese Ahlstam.

Simon Friberg ifrågasätter hur kommunen kan gå emot regeringens infrastrukturplan.

"Enligt planen ska Sverige ha bredband i världsklass. År 2020 bör 90 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s och alla hushåll och företag bör ha goda möjligheter att använda sig av elektroniska samhällstjänster och service via bredband. Punkt två och tre går ni helt uppenbarligen emot. Helt otroligt att ni kan göra något så fräckt. Fy skam!, skriver Simon Friberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om