I nästa vecka ska riksdagen besluta om vårändringsbudgeten. Men det är oklart om regeringen får igenom den.
Andersson har inga inga planer på att avgå om hon förlorar även den andra budgetomröstningen sedan hon tillträdde i höstas.
– Vi är precis i slutet av mandatperioden. Det är en ändringsbudget, där man gör förändringar för innevarande år, säger statsministern på en pressträff efter riksdagens partiledardebatt.
– Så det är något jag bedömer att vi kan leva med.
Svaga regeringar
I riksdagens sista partiledardebatt på onsdagen lyfte flera partiledare problemet med svaga minoritetsregeringar. Debatten hölls dagen efter det att regeringen vunnit en misstroendeomröstning med en rösts marginal.
– Så här kan inte ett land styras i längden med ständiga regeringskriser och förlorad kontroll över den grova kriminaliteten, sade Moderatledaren Ulf Kristersson.
Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar menade att väljarna måste kunna lita på att det regeringen säger också genomförs. Nu vet pensionärerna inte vad som kommer att hända med det så kallade garantitillägget som föreslås i vårändringsbudgeten.
– Vi har en regering som gång på gång förhindras att få igenom sin politik. Så kan vi inte ha det, sade Dadgostar.
V-ledaren tyckte att det borde finnas gränser för vad en statsminister kan acceptera.
Extremt komplicerat
Statsministern påpekade att valet 2018 gav ett "extremt komplicerat" resultat och uppgav att Socialdemokraterna (S) tagit ansvar under mandatperioden för att Sverige ska kunna regeras.
– Det finns så mycket som jag skulle vilja göra. Vi har lagt så många förslag som hade kunnat skapa ett bättre samhälle, sade Magdalena Andersson.
– Men som har stoppats av en nej-sägarriksdag.
Att Sverige har en svag regering beror, enligt V-ledaren Nooshi Dadgostar, "i grund och botten" på att Centern (C) vägrar förhandla med V om att bilda ett gemensamt regeringsunderlag på den rödgröna sidan.
Statsminister Andersson fick på pressträffen efter debatten frågan om hon tänker försöka få ihop C och V i ett budgetunderlag efter valet. Hon svarar med att det inför varje val spekuleras i hur S ska kunna bilda regering.
– Vi har lyckats hittills, säger Andersson.
Fel lag
Moderatledaren Ulf Kristersson siktar på att bilda regering med Kristdemokraterna (KD), med stöd av Liberalerna (L) och Sverigedemokraterna (SD).
Han vände sig till C-ledaren Lööf och hävdade att C har hamnat i fel politiska lag, de rödgröna.
– Så länge ni är där kommer ni att stå där med era önskelistor och inte få något gjort, sade han.
Han krävde också besked till väljarna om vilka skatter som S tänker höja om det blir en ny S-regering.
– Den här gången måste väljarna få veta före valet, säger Kristersson.
Fler vuxna i rummet
Även Kristdemokraternas ledare Ebba Busch ville ha besked från statsministern hur hennes regeringsalternativ ser ut.
– De kan inte ens sitta vid ett fikabord alla fyra och förhandla, sade Busch om S, MP, C och V.
Centerledaren Annie Lööf efterlyste mer samarbete i politiken. Hon pekade på att Sverige befinner sig i en historisk process på väg in i Nato.
– Det är på riktigt, det är allvar. Då krävs att regering och opposition skruvar ned tonläget, sade hon.
– Då behövs flera vuxna i rummet.