Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Stuvade rötter

Späda, söta morötter och salladslök är goda grönsaker att stuva till hemrullade köttbullar.

Späda morötter och salladslök i lätt stuvning är gott tillbehör till hemlagade köttbullar.

Späda morötter och salladslök i lätt stuvning är gott tillbehör till hemlagade köttbullar.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-22 07:50

Köttbullar med lökstuvade morötter

För 4 personer, 35 minuter

500 g blandfärs, 70 nöt/30 fläsk

1 ägg

1 kall kokt potatis

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Till stuvningen:

5 dl morot skuren i tärningar

1 dl salladslök, strimlad

4 dl mjölk

1 tärning grönsaksbuljong

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

kokt potatis

bladpersilja

Gör så här:

1. Blanda köttfärs med ägg och riven kokt potatis. Krydda med salt och vitpeppar. Forma och stek köttbullar i lika delar smör och rapsolja till dess de fått fin färg och är genomstekta, cirka 5–6 minuter med flera vändningar.

2. Skär morötterna i centimeterstora tärningar. Strimla salladslökarna fint. Låt morötterna sjuda i saltat vatten i 5 minuter och rinna av i durkslag.

3. Vänd ned moroten i en kastrull tillsammans med salladslök och mjölk. Koka upp, smula i en tärning grönsaksbuljong och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud i 3–4 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg upp och garnera med bladpersilja. Kokt potatis smakar bäst till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!