Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Somrig sallad

Mitt i sommaren känns det helt rätt att äta sallad som varmrätt. Varmrökt lax, halloumi och en frisk citronvinägrett med varmt bröd till är härligt lätt.

Varmrökt lax, halloumi och blandat grönt ger en sallad i somriga smaker och färger.

Varmrökt lax, halloumi och blandat grönt ger en sallad i somriga smaker och färger.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-28 07:50

Lax- och halloumisallad

För 4 personer, 25 minuter

400 g varmrökt lax

150 g örtkryddad halloumi

2 ägg

1 huvud isbergssallad

några blad rosésallad

1 gurka

300 g körbärstomater

Till vinägretten:

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk olivolja med citronsmak

1 msk vatten

Att äta till:

citron

bladpersilja

lantbröd

Gör så här:

1. Hårdkoka äggen. Spola dem i kallt vatten.

2. Riv salladen ganska grovt ned i en större skål. Skär tomaterna i halvor och gurkan i bitar. Blanda och fördela grönsakerna i fyra portionsskålar.

3. Plocka ned laxen i bitar. Undvik skinn och ben. Skär halloumin i sockerbitsstora bitar. Droppa fisk och ostbitar över salladsportionerna. Blanda vinäger, olja och vatten i en liten skål. Slå en knapp matsked vinägrett över varje portion. Avsluta med ägghalva, persilja och citron.

4. Rosta tjocka bitar lantbröd i torr het stekpanna. Bjud brödet varmt till salladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!