Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Räksallad med röksmak

Räksallad kan bli hur gott som helst. Här kommer den i en härlig variant med spänstiga blad, groddar, mogen avokado och rökta räkor som man får skala själv.

En sallad gjord på det allra godaste – mogen avokado, rökta räkor och olivolja med citronsmak.

En sallad gjord på det allra godaste – mogen avokado, rökta räkor och olivolja med citronsmak.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-27 07:50

Rökt räksallad med avokado

För 4 personer, 10 minuter

2 påsar färdig salladsblandning

1 litet tråg alfaalfagroddar

1 förpackning körsbärstomater

1 liten rödlök

3 mogna avokado

350–400 g rökta räkor (eller 2 burkar rökta musslor)

2 citroner

1 lime

1–2 msk olivolja

flingsalt

Att äta till:

rostat bröd

Gör så här:

1. Skölj och lägg upp salladsgrunden i en skål eller direkt på tallrikar. Toppa med groddar, tunt skivad rödlök och körsbärstomater skurna i halvor.

2. Dela avokadon på längden, skeda ur fruktköttet och lägg över salladen. Ringla över sparsamt med olja. Dela en citron på mitten och pressa saften över salladen. Salta lätt.

3. Rada upp rökta räkor längs ena kanten alternativt droppa rökta, avrunna musslor över salladen. Garnera med citron och lime. Strö på flingsalt och servera med rostat bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!