Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Pytt i panna med rotsaker

Pytt i panna är en svensk klassiker som ibland känns som en restgömma. Med kött och rotsaker blir det något helt annat. Fräscht och fiberrikt.

Hemlagad pytt med inslag av rotfrukter är en vinnare.

Hemlagad pytt med inslag av rotfrukter är en vinnare.

Foto: TT

Mat & dryck2020-09-03 08:35

Kött- och rotsakspytt

För 4 personer, 30 minuter

400 g kokt eller stekt kött alt. kassler

10–12 medelstora potatisar, fast sort

1 stor gul lök

3 morötter

200 g kålrot

100 g rotselleri

3–4 kvistar timjan

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Att äta till:

4 ägg

2 msk hackad persilja

inlagda rödbetor

rårivna morötter

Gör så här:

1. Skär ned kött, lök och rotsaker i bitar med en dryg centimeters sida. Koka bitar av morot, kålrot och rotselleri i lättsaltat vatten i 10 minuter och låt dem rinna av i durkslag därefter.

2. Fräs potatis och lök med lika delar smör och olja i en stekgryta eller panna med höga kanter. Rör hela tiden så att potatisen inte bränner fast. När de förkokta rotsakerna runnit av helt, blanda ned dem i potatisgrytan tillsammans med köttet. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt allt stå på svag värme, gärna med lock på glänt, tills dess att rotsakerna är lagom mjuka.

3. Stek fyra ägg och hacka persilja. Lägg upp pytten på tallrikar och toppa med ägg och persiljehack. Servera med inlagda rödbetor och rårivna morötter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!