Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Platt potatis

Potatismos som råvara till vegetariska plättar är både ekonomiskt, gott och lättlagat. De kan göras på nykokt och mosad potatis eller på rester av hemlagat mos.

Örtkryddade potatisplättar görs av kokt, mjölig potatis eller rester av hemlagad potatismos.

Örtkryddade potatisplättar görs av kokt, mjölig potatis eller rester av hemlagad potatismos.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-03 08:20

Örtkryddade potatisplättar

För 4 personer, 35 minuter

1 kg potatis av mjölig sort, eller rester av hemlagat potatismos

2 ägg

1 msk smör

3 msk vetemjöl

1 tsk salt

1 kryddmått vitpeppar

2 msk hackade, färska örter (mejram, basilika, gräslök)

riven muskotnöt

1 dl ströbröd

Att äta till:

lättkokta haricots verts

rucola

tomat

färsk basilika

rårörda lingon

Gör så här:

1. Koka och mosa potatis. Blanda med ägg, smör, mjöl, muskotnöt, färska kryddor, salt och peppar.

2. Forma små bollar med 5–6 centimeters diameter och tryck till plättar. Vänd i ströbröd och stek 2 minuter per sida i medelvarm panna.

3. Servera med lättkokta haricots verts, tomater, rucola och lingon. Garnera med basilikablad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!