Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Omelett för alla

I omeletternas värld gör man skillnad på öppna och fyllda varianter. De öppna är enklast att fixa hemma. Där ligger fyllningen som på en pizza.

Med en rejäl panna på spisen går det snabbt att grädda en omelett för flera personer.

Med en rejäl panna på spisen går det snabbt att grädda en omelett för flera personer.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-25 07:50

Familjeomelett

För 4 personer, 15 minuter

8 ägg

5 msk mager grädde alt. vatten

1 tsk vegetariskt buljongpulver

400 g kryddig korv

1 liten gul lök

4 kalla, kokta potatisar

1 krm paprikapulver

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Att äta till:

blandade salladsblad

körsbärstomater

bladpersilja

Gör så här:

1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde eller vatten och vispa samman blandningen med en nypa vegetariskt buljongpulver, salt, vitpeppar och paprikapulver.

2. Skär korvarna och potatisen i centimetertjocka skivor. Hacka löken och dela körbärstomaterna i halvor.

3. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt lika delar olja och smör. Lägg i potatis, lök och korv. Stek blandningen under omrörning i ett par minuter. Tillsätt äggsmet och rör om till dess den börjar stelna. Låt omeletten sätta sig i lugn och ro på måttlig värme.

4. Droppa över halva körsbärstomater, salladsblad och persiljekvistar. Servera direkt ur pannan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!