Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Lövbiff och pasta

Det kan inte hjälpas, lövbiff är bland det bästa som finns när man ska laga kött på kort tid. Och ofta till vettigt pris.

Papardelle är breda pastaband som blandas med sås och strimlad lövbiff. Snabbt, gott och lättlagat.

Papardelle är breda pastaband som blandas med sås och strimlad lövbiff. Snabbt, gott och lättlagat.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-07 07:50

Papardelle

För 4 personer, 15 minuter

400 g lövbiff

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

smör och rapsolja

3 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

1 tsk soja

salt och svartpeppar

Att äta till

500 g papardelle (breda pastaband)

100 g broccolibuketter

1 dl färskriven parmesanost

körsbärstomater

färsk basilika

Gör så här:

1. Skär köttet i 2 centimeter breda strimlor. Skiva den gula löken och riv vitlöksklyftan.

2. Fräs köttet i lika delar smör och rapsolja i en knapp minut i en stekpanna. Lyft över till en kastrull. Fortsätt med att fräsa den gula löken en halv minut i pannan innan den åker i kastrullen med köttet. Slå vatten och fond över. Tillsätt vitlöken. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 3 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Koka papardelle enligt anvisning. Låt broccolibuketterna åka snålskjuts i pastakastrullen i ett par minuter. Låt pastan rinna av i durkslag. Blanda ned med kött och riven ost. Servera med halverade körsbärstomater och garnera med färsk basilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!