Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kyckling med två sorters pesto

Pesto är vanligtvis baserad på basilika, ost, pinjenötter och olivolja. Den finns även i en tomatvariant. Här får båda samsas på tallriken.

En dubbel dos pesto gör kycklinggrytan dubbelt så god.

En dubbel dos pesto gör kycklinggrytan dubbelt så god.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-14 08:35

Kycklinggryta med dubbel pesto

För 4 personer, 30 minuter

600 g benfritt kycklingkött

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk tomatpesto

Att äta till:

pasta

tomater

persilja

2 msk basilikapesto

Gör så här:

1. Skär kycklingköttet i bitar med ett par centimeters sida. Bryn i lika delar smör och rapsolja i en gryta.

2. Slå på vatten och koncentrerad kycklingfond. Låt stå och sjuda 7–8 minuter. Höj värmen tills grytan kokar, red med majsstärkelse löst i vatten och sänk värmen till sjudning igen. Klicka i röd tomatpesto och låt stå och sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka pasta och lägg upp som grund i djupa tallrikar. Fördela kycklinggrytan över och toppa med basilikapesto, tomat och persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!