Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kryddiga burgare

Hamburgare från grillen är omöjliga att motstå. I synnerhet om man gör dem själv av fet köttfärs från högrev blandat med bacon och lite röksmak.

Hamburgare är aldrig fel på grillen. Gör dem själv och räds inte kryddor och grönt.

Hamburgare är aldrig fel på grillen. Gör dem själv och räds inte kryddor och grönt.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-23 07:55

Hamburgare med pepprig dressing

För 4 personer, 25 minuter

600 g nötfärs, gärna mald högrev

1 paket bacon, 145 g

1 tsk konc. kalvfond

1 krm liquid smoke

Till dressingen:

1 dl majonnäs, gärna amerikansk

2 msk chilisås på tomatgrund

1 tsk torkad, flisad chili

1/2 tsk salt

Att äta till:

4 stora hamburgerbröd

2 tomater

ruccolasallad

1 liten rödlök

Gör så här:

1. Blanda nötfärs med finhackat bacon, koncentrerad kalvfond och liquid smoke. Arbeta färsen rejält för att få den hållbar. Forma fyra stora och ganska tjocka hamburgare som avslutningsvis trycks ihop med öppen hand.

2. Blanda dressingen, skiva tomat och rödlök samt riv ruccolasalladen grovt.

3. Grilla burgarna över fin glöd cirka två minuter per sida följt av 4–5 minuter på folie under lock. De bör vara genomgrillade, men för den skull inte torra, cirka 65 graders kärntemperatur.

Lägg ihop med bröd, dressing och grönsaker till en härlig burgare. Serveras helt nygrillade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!