Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Köttig macka

På Stockholmskrogen Bellmansro kunde man både äta och dricka ståndsmässigt. Men 1952 brann dessvärre restaurangen ned till grunden. Biffsmörgås Bellmansro var en klassiker som lever än i dag.

Biffsmörgås Bellmansro är en välmatad macka som mättar.

Biffsmörgås Bellmansro är en välmatad macka som mättar.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-24 07:50

Biffsmörgås Bellmansro

För 4 personer, 30 minuter

8 skivor ljust lantbröd

smör och olivolja

500 g oxfilé

1 krm svartpeppar

2 stora, fasta tomater

Till senapsdressingen:

2 msk fransk senap av dijontyp

1 msk olivolja

1 tsk strösocker

1 krm vinäger

1 dl färskriven pepparrot

Att äta till:

ruccolasallad

bladpersilja

Gör så här:

1. Blanda ihop senapsdressingen. Skala och riv pepparroten separat. Kantskär och stek brödet i smör och olja så att de får färg, men inte bli brända.

2. Putsa och skär köttet i fyra skivor. Peppra och stek dem i lika delar smör och olivolja en dryg minut per sida. Köttet får gärna vara rödrosa i mitten, men inte så rött att det släpper från sig köttsaft som missfärgar brödet.

3. Skiva och stek tomterna någon minut per sida. Lägg ihop de varma smörgåsarna i tur och ordning med bröd, kött, dressing, tomatskivor, riven pepparrot och en avslutande brödskiva. Servera med ruccolasallad och garnera med bladpersilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!