Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Koljafilé med paprikasås

Röd paprika är en god krydda – även till fisk. Här får den färska hjälp av torkad i kryddform, i en krämig sås som bjuds till äggvänd koljafilé.

Paprikasås och fisk är en annorlunda och god kombination.

Paprikasås och fisk är en annorlunda och god kombination.

Foto: TT

Mat & dryck2020-09-05 08:35

Äggvänd koljafilé med paprikasås

För 4 personer

25 minuter

600 g koljafilé

2–3 msk vetemjöl

1 stort ägg

salt och peppar

smör och rapsolja

Till såsen:

1 msk smör

1 röd paprika

1/2 gul lök

1 msk paprikapulver

1 tärning fiskbuljong

2 dl vatten

2 dl mager grädde

majsstärkelse till redning

1 tsk mild vitvinsvinäger

Att äta till:

kokt ris

blandad sallad

Gör så här:

1. Skär paprikan i bitar och finhacka den gula löken. Fräs med smör i en kastrull. Tillsätt paprikapulver, vatten, grädde och en tärning fiskbuljong. Koka upp, red lätt med majsstärkelse och sjud i 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

2. Dela fisken i portionsbitar som vänds först i vetemjöl och sedan i uppvispat ägg. Salta och peppra.

3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja. Servera med såsen, ris och en blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!