Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hälleflundra med smör

Stekt mjölvänd fisk serverad med enbart smör från pannan är en klassiker. Men låt smöret komma med i pannan först vid "halvtid", så förblir det ljust med fin nötsmak.

Mjölvänd hälleflundra med brynt smör och kokt potatis är lättlagat och oslagbart festligt.

Mjölvänd hälleflundra med brynt smör och kokt potatis är lättlagat och oslagbart festligt.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-21 07:50

Mjölvänd hälleflundra med smör

För 4 personer, 25 minuter

4 portionsbitar odlad hälleflundra, ca 170 g per portion.

4–5 msk vetemjöl

salt och vitpeppar

1 1/2 msk rapsolja

25 g smör

Att äta till:

kokt potatis

citron

dill

blandad sallad eller ärtor

Gör så här:

1. Förbered med potatis och tillbehör i tid så fisken får gå raka vägen från pannan till bordet. Då smakar den som bäst.

2. Salta och peppra fisken lätt och vänd den i vetemjöl. Hetta upp en stekpanna och tillsätt enbart rapsolja. Stek hastigt på båda sidor så den får yta och färg. Sänk värmen och lägg i smör. Efterstek 1–2 minuter per sida och skeda över fett hela tiden.

3. Lägg upp fisken på varma tallrikar och skeda över fett. Servera med kokt potatis, citron, dill, sallad eller ärtor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!