Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Grillat med pepprig dressing

En fantasifull sallad i kombination med en dressing räcker ofta mer än väl till en god, grillad köttbit.

Biff med pepprig dressing och en variationsrik sallad blir en god grillmiddag.

Biff med pepprig dressing och en variationsrik sallad blir en god grillmiddag.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-01 07:50

Grillad biff med sallad och pepprig dressing

För 4 personer, 40 minuter

4 skivor utskuren biff på vardera minst 180 g

Till marinaden:

2 msk rapsolja

2 msk chilisås på tomatgrund

1 tsk svartpeppar

1 riven vitlöksklyfta

Till salladen:

1 huvud isbergssallad

1 röd paprika

1 gurka

3 tomater

8 fefferoni

Till dressingen:

1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 dl vatten

1 msk rosépeppar

1 msk fransk senap

1 riven vitlöksklyfta

10 droppar tabasco

salt

persilja

Gör så här:

1. Rör samman marinaden. Banka ut köttet med köttklubba och pensla på marinaden. Låt ligga i marinad minst 30 minuter innan grillning.

2. Stöt rosépepparn i mortel. Riv vitlöksklyftan. Blanda peppar och vitlök med övriga ingredienser till dressingen. Smaka av med salt.

3. Skär ned salladsgrönsakerna och fördela på tallrikar. Grilla köttet 2–-3 minuter per sida. Lägg upp och ringla dressing över. Toppa med svartpeppar och persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!