Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fruktig bulgur

Bulgur med hackad frukt och smakrika kärnor från nyttigt granatäpple kan få vem som helst att överge ris, pasta och potatis.

Bulgur med russin, aprikoser och granatäpple får de currystuvade rotsakerna att bli spännande.

Bulgur med russin, aprikoser och granatäpple får de currystuvade rotsakerna att bli spännande.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-17 08:00

Rotsaker med fruktbulgur

För 4 personer, 25 minuter

1 gul lök

1 msk rapsolja

1 msk curry

3 morötter

1 bit rotselleri

1 palsternacka

3 potatisar

4 dl vatten

1 dl grädde

1 tärning grönsaksbuljong

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

färsk timjan

salt och peppar

Till fruktbulgur:

3 dl bulgur

6 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 dl hackade russin och torkade aprikoser

1 granatäpple

Äta till:

Blandade blad

Gör så här:

1. Strimla rotsakerna och hacka löken. Fräs lök, olja och curry i kastrull. Tillsätt rotsakerna och slå på vatten och grädde. Smula ned buljongtärningen, tillsätt några kvistar hackad timjan och låt allt sjuda sakta ett par minuter.

2. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare några minuter. Salta och peppra.

3. Koka bulgur under lock i buljong 8–10 minuter. Hacka russin och torkade aprikoser. Dela och skeda ur kärnorna i granatäpplet. Blanda den färdiga bulguren med frukthack och kärnor.

Lägg en grund av bulgur och fördela rotsaksstuvningen över, servera med blandade blad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!