Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fläsk med örtigt smör

Fläskkarré är en säker köttbit att grilla. Doften av örtkryddat vitlökssmör och ugnsrostade potatisklyftor lockar de flesta till matbordet.

Grillad fläskkarré är aldrig fel. Gärna med örtkryddat vitlökssmör till.

Grillad fläskkarré är aldrig fel. Gärna med örtkryddat vitlökssmör till.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-09 07:55

Grillad fläskkarré med ört- och vitlökssmör

För 4 personer, 50 minuter

4 skivor fläskkarré

Till marinaden:

1 tsk konc. kalvfond

1 msk tomatketchup

1 tsk soja

2 msk rapsolja

1 krm svartpeppar

Till smöret

100 g smör

2 msk finhackad färsk timjan

2 msk finhackad persilja

1–2 vitlöksklyftor

1 tsk vitvinsvinäger

1 krm salt

Att äta till:

ugnsrostade potatisklyftor

blandad sallad med tomater och gurka

Gör så här:

1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden och pensla köttbitarna flödigt. Täck över, och låt stå i rumstemperatur 30 minuter i väntan på grillen.

2. Blanda rumstempererat smör med finhackad färsk timjan och persilja. Pressa i färsk vitlök, tillsätt vinäger och lite salt. Blanda samman och ställ svalt.

3. Torka av köttet och grilla 2–3 minuter per sida över fin glöd. Salta först när det är klart. Servera med ugnsrostade potatisklyftor, ört- och vitlökssmör samt en blandad sallad med olika blad, halva körbärstomater och gurka i bitar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!