Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fisk med citrus

Lime är en underbar krydda och får vilken vardagsfisk som helst att stiga i graderna. Här kryddar vi friskt även med kusinen citron för att få smakerna dit vi vill.

Lime och citron är aldrig fel som smaksättare till fisk.

Lime och citron är aldrig fel som smaksättare till fisk.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-25 07:55

Limekryddad kolja

För 4 personer, 25 minuter

600 g koljafilé

3 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

2 limefrukter

Att äta till:

fullkornscouscous

1 msk olivolja med citronsmak

ärter

limeklyftor

dill

Gör så här:

1. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist veteströbröd. Salta och peppra lätt. Riv det yttersta gröna skalet från limefrukterna.

2. Rör ned fullkornscouscous i kokande vatten och låt det dra på eftervärmen i fem minuter. Fluffa upp med gaffel samtidigt som du ringlar över citronkryddad olivolja.

3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja, cirka två minuter per sida. Pressa över saften från limen mot slutet. Lägg upp på bädd av couscous och fördela limeskalen över. Garnera med dill och servera med en klyfta lime och ärter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!