Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Bakade texmex-potatisar

Visst tar det tid att baka potatis över grillglöd, men har man inte bråttom är det ett trevligt sätt att tillaga inte alltför stora "knölar".

Potatis bakad över glöd med texmex gör garanterat succé.

Potatis bakad över glöd med texmex gör garanterat succé.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-31 07:50

Glödbakad potatis med texmexfyllning

För 4 personer, 1 timme

4 små bakpotatisar

Att äta till:

400 g nötfärs

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk finhackad chili

1 tsk paprikapulver

3 msk tomatpuré + 1/2 dl vatten

3–4 kvistar oregano

1 tsk salt

2 msk rapsolja

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1/2 rödlök

2–3 msk rostad lök

tortillachips

sallad, gurka och tomat

Dessutom:

tjock ugnsfolie

Gör så här:

1. Tvätta potatisen och stick några hål i skalet. Linda in dem i ugnsfolie. Lämna en öppning uppåt så att potatisarna kan ånga av vid tillbakningen. Lägg på grillen, helst vid sidan av den hetaste glöden. Grilla med lock gör att bakningen går lite snabbare. Tillagningstid cirka en timme.

2. Hacka gul lök, chili och oregano. Riv vitlöken. Blanda med köttfärs, paprikapulver och salt. Stek blandningen i het panna med enbart olja. Tillsätt tomatpuré och vatten. Blanda crème fraiche och vatten i separat skål.

3. Snitta upp potatisarna, ta bort folien och fyll först med köttfärs därefter crème fraiche-blandning. Garnera med sallad, rödlök, rostad lök och tortillachips.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!