Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

7/7: Pasta med kräftor

En enkel pasta med skaldjur och en lätt syrlig sås av vitvinsmodell. Ersätt vinet med en skvätt mild vitvinsvinäger i stället.

Pasta och kräftstjärtar i en härlig kombination med god sås.

Pasta och kräftstjärtar i en härlig kombination med god sås.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-10 11:10

Lättfixad kräftpasta

För 4 personer, 20 minuter

400 g torkad pasta

1 msk olivolja

1 krm svartpeppar

340 g kräftstjärtar, 2 burkar

Till såsen:

2 dl grädde

3 dl vatten

1/2 fiskbuljongtärning

1 tsk konc. hummerfond

1 msk mild vitvinsvinäger

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

Att äta till:

citron

blandade blad

Gör så här:

1. Koka upp grädde och vatten till såsen. Smula i fiskbuljongen och hummerfonden. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda sakta 5 minuter. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.

2. Koka pastan. Var noga med koktiden. Låt rinna av i durkslag. Rör ned olja och krydda med svartpeppar.

3. Lägg upp pastan i portionsskålar eller djupa tallrikar. Fördela såsen och toppa med avrunna kalla kräftstjärtar. Avsluta med blad och citronklyftor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!