Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

6/7: Mozzarellan gör pizzan

När orken tryter brukar det lätt sluta med pizza i kartong. Praktiskt men bekvämligheten kostar. Med hembakad sparar du pengar och råvarorna är ofta bättre.

Tunna skivor mozzarella ger den vegetariska pizzan rätt smak.

Tunna skivor mozzarella ger den vegetariska pizzan rätt smak.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-10 11:10

Vegetarisk pizza

För 4 personer, 55 minuter

2 ugnsplåtar

Till degen:

1,5 dl ljummet vatten

1/2 paket jäst (25 g)

1 msk olivolja

1 nypa strösocker

1 nypa salt

4 1/2 dl vetemjöl

Till fyllningen:

3 msk tomatpuré

1 vitlöksklyfta

1 tsk torkad oregano

2 msk vatten

4 tomater

1 zucchini

100 g champinjoner

3–4 små rödlökar

250 g mozzarella

1 kruka färsk oregano eller basilika

Gör så här:

1. Lös jästen i fingertempererat vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Arbeta in lite av mjölet i taget. Degen ska bli smidig. Låt jäsa 30 minuter i övertäckt bunke.

2. Skär tomater, zucchini och champinjoner i skivor och rödlöken i tunna klyftor. Skiva mozzarellan. Blanda tomatpuré med riven vitlök, torkad oregano och vatten.

3. Kavla ut degen till två ugnsplåtar. Bred ut tomatsåsen och lägg på mozzarellan. Avsluta med grönsaker. Grädda i ugnen på 250 grader cirka 8 minuter. Garnera med färska örter vid servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!