Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

12/7: Grillat med rosmarinsky

Har du inte hunnit under veckan är det dags att grilla. Fläskkarré fungerar alltid och med rosmarinsky blir det lite extra gott.

Grillad fläskkarré är alltid lika gott.

Grillad fläskkarré är alltid lika gott.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-12 09:35

Grillad fläskkarré med rosmarinsky

För 4 personer, 1 timme

4 skivor fläskkarré (700 g)

1 aubergine, skivad

1 msk färsk rosmarin

salt och peppar

Till marinaden:

3 msk rapsolja

2 msk soja

1 msk vinäger

1 tsk ljus fransk senap

1 krm mald ingefära

1 krm paprikapulver

1 msk färsk rosmarin

Till rosmarinskyn:

2 dl rött vin

1 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

majsstärkelse

1 msk färska rosmarin

Att äta till:

rucolasallad

1 granatäpple

ugnsstekta potatisklyftor

Gör så här:

1. Blanda samman marinaden med rapsolja, soja, vinäger, senap, ingefära, paprikapulver samt hackad rosmarin. Pensla köttet och skivad aubergine. Låt dra i 30 minuter.

2. Koka upp vin, vatten och kalvfond till skyn. Tillsätt hackad rosmarin och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Salta och peppra.

3. Grilla köttet, cirka 3–4 minuter per sida. Strö hackad rosmarin över under grillningen. Salta och peppra när det är klart. Grilla aubergineskivorna en minut per sida. Salta. Servera kött och aubergine tillsammans med rucolasallad, granatäpplekärnor och ugnsstekta potatisklyftor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!