Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

11/7: Dansk fisk

Frasigt stekt, panerad fisk med dansk remouladsås, kokt potatis och några räkor samt en nypa rostad lök är inget man vinner hälsopoäng på. Men gott är det.

Man behöver inte åka till Danmark för att äta riktigt god fisk med dansk remoulad.

Man behöver inte åka till Danmark för att äta riktigt god fisk med dansk remoulad.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-11 09:35

Fisk på danskt vis

För 4 personer, 40 minuter

600 g torskfilé

3 msk vetemjöl

3 äggvitor

2 dl veteströbröd

salt och peppar

rapsolja

Till såsen:

3 äggulor

1 tsk dijonsenap

3 dl rapsolja

1/2 tsk vitvinsvinäger

3 msk finhackad pickels

1 tsk smulad dragon

1/2 tsk curry

Att äta till:

skalade räkor

rostad lök

kokt potatis

ärtor

citron

Gör så här:

1. Separera äggen. Vispa äggulorna med senap till en pösig smet. Tillsätt oljan, först droppvis därefter i fin stråle under konstant vispning. Smaksätt med vinäger, finhackad pickels, dragon och curry.

2. Dela fisken i fyra portionsbitar. Salta och peppra lätt och vänd bitarna i vetemjöl, uppvispad äggvita och ströbröd. Stek i rikligt med rapsolja så den får en knaprig yta.

3. Servera med remouladsås, skalade räkor, rostad lök, citron och kokt potatis. Lättkokta ärtor är bästa grönsaken till den här rätten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!