Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Wok med falukorv

Wokad falukorv låter kanske udda. Lägg sedan till thailändska kryddor och det blir ännu konstigare. Men falukorv är en överlevare i köket och klarar till och med den här uppgiften.

En vardaglig falukorv vinner på att tillagas strimlad i wokpannan.

En vardaglig falukorv vinner på att tillagas strimlad i wokpannan.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-02 09:35

Wokad falukorv med nötter och grönt

För 4 personer, 20 minuter

600 g falukorv med hög kötthalt

1 rödlök

1 gul paprika

1 röd paprika

1 grön paprika

100 g färska champinjoner

100 g haricots verts

1/2 msk thailändsk röd curry

1 dl sweet chilisås

rapsolja

Att äta till:

ris

1 dl salta jordnötter

2–3 tomater

Gör så här:

1. Skär falukorven i centimetertjocka skivor och strimla dem. Dela paprikorna och ta bort fästen och kärnhus. Skär resten i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skiva champinjonerna.

2. Hetta upp en rymlig wokpanna eller en stor stekpanna, gärna med höga kanter. Woka grönsaker, inklusive bönor, och korv i rapsolja. Krydda med thailändsk röd curry och slå på sweet chilisås efter några minuter.

3. Lägg upp på fat eller tallrikar. Toppa med grovt stötta, salta jordnötter och servera med ris. Några tomatklyftor smakar också gott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!