Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Vårlik sallad

Sparris, musslor och räkor får toppa söndagens lätta vårlika sallad. Kan även förtäras utomhus mot en husvägg om vädret tillåter.

Skaldjur, sparris och fräscha grönsaker i en lättlagad vårsallad är ett bra avslut på arbetsveckan.

Skaldjur, sparris och fräscha grönsaker i en lättlagad vårsallad är ett bra avslut på arbetsveckan.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-26 09:30

Vårsallad med sparris och skaldjur

För 4 personer, 15 minuter

300 g kokta musslor

200 g skalade räkor

1 pkt fryst, grön sparris

4 ägg, hårdkokta

1 huvud isbergssallad

1 liten morot

1/2 gurka

1 tråg körsbärstomater

1 citron

Till dressingen:

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

3 msk chilisås på tomatgrund

1 tsk fransk senap, typ Dijonsenap

1/2 tsk paprikapulver

5–6 droppar tabasco

2 msk madeira eller portvin (kan uteslutas)

Att äta till:

rostat bröd

Gör så här:

1. Koka äggen sju minuter och avsluta med att spola dem i kallt vatten. Ge sparrisen ett uppkok, inte mer, i saltat vatten.

2. Strimla sallad, skala och skär moroten i riktigt tunna stavar, skär gurkan i bitar och dela tomaterna i halvor.

3. Grunda med sallad i portionsskålar och toppa med övriga grönsaker samt räkor, musslor, sparris och ägg i klyftor eller halvor. Garnera med citron. Blanda alla ingredienser till dressingen och servera i skål bredvid. Rostat bröd smakar gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!