Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Svenska grönsaker plöjs ned i virusets spår

Hundratals ton svenskproducerade grönsaker går till spillo som en följd av coronavirusets spridning.

Mängder av svenskproducerad sallad plöjs ned i jorden igen då coronapandemin lett till minskad försäljning till restauranger och hotell. Arkivbild.

Mängder av svenskproducerad sallad plöjs ned i jorden igen då coronapandemin lett till minskad försäljning till restauranger och hotell. Arkivbild.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Livsstil & fritid2020-07-03 11:40

Företaget Åhus Grönt tvingas plöja ned runt 200 ton salladskål och 600 ton isbergssallad efter att försäljningen till restauranger och hotell har minskat drastiskt, uppger vd:n Per Johansson för Lantbruksnytt.

– Den får gå tillbaka som näring till jorden igen, säger han till tidningen.

Dessutom ska 1 000 ton lagrad potatis bli djurfoder i stället för att bli mat till människor. Förlusterna motsvarar mångmiljonbelopp för företaget och runt en tiondel av årets skörd.

Salladen plöjs ned i takt med att den blir klar för skörd och det visar sig att den inte går att sälja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!