Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Svamp och färska örter

Slarva inte i valet av pasta. Pasta gjord på durumvete ger så mycket mer smak och upplevelse. Här är en vegetarisk variant med svamp och färska örter.

Pasta, svamp, lök, ost och kryddor klarar sig alldeles utmärkt på egen hand en kött- och fiskfri måndag.

Pasta, svamp, lök, ost och kryddor klarar sig alldeles utmärkt på egen hand en kött- och fiskfri måndag.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-19 08:35

Pasta med svamp och färska örter

För 4 personer, 25 minuter

250 g durumpasta i stor form

200 g valfri svamp, gärna kantareller

1 liten rödlök

1 msk olivolja

3 msk färskriven parmesanost

1 tsk finhackad färsk rosmarin

1/2 tsk flingsalt

1 krm grovmald svartpeppar

färsk basilika till garnering

Gör så här:

1. Rensa och dela svampen i bitar. Bästa sättet att dela och riva dem från hatten och nedåt. Små svampar kan behållas hela. Skala och finhacka rödlöken.

2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.

3. Fräs svamp och lök med olivolja i en stekpanna på medelvärme. Svampen ska inte stekas i traditionell bemärkelse utan bara svettas ur tillsammans med löken. Blanda pastan med svamp- och lökblandningen. Krydda med färskriven parmesanost, finhackad färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Servera med färsk basilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!