Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Strömming med curry

Currypanerad strömming med ingefärssyltad lök är vardagsmat fast med ny smak. Förbered löken och du lagar allt på 20 minuter.

Currypanerad strömming och ingefärssyltad lök. En trotjänare i nya kläder.

Currypanerad strömming och ingefärssyltad lök. En trotjänare i nya kläder.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-19 09:35

Currypanerad strömming med ingefärssyltad lök

För 4 personer, 20 minuter (+1 timme för den ingefärssyltade löken)

500 g strömmingsfiléer

1 ägg

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 dl vetemjöl

1 tsk curry

smör och rapsolja

Till löken:

1 rödlök

1 gul lök

50 g färsk ingefära

2 dl vatten

2 1/2 dl socker

Att äta till:

ris

blandad sallad

Gör så här:

1. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Skär lökarna i klyftor. Koka ingefäran i vatten i 30 minuter eller till dess den är helt mjuk.

2. Koka upp vatten och socker. Se till att sockret löser sig helt. Lägg i ingefäran och löken. Koka upp och sjud 5 minuter. Ta upp ingefära och lök med hålslev och lägg i skål. Koka ihop lagen så den blir simmig. Slå lagen över ingefära och lök. Kyl före servering.

3. Vispa ägg och salt. Blanda mjöl, peppar och curry. Vänd strömmingarna först i äggblandningen och sedan i mjölet. Stek strömmingarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Serveras med ris, blandad sallad och ingefärssyltad lök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!