Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Saftig kyckling

Kyckling kan lätt bli torr om den översteks. Räddningen är bacon som lindas runt filéerna. Fyller man dessutom kycklingen med brie och kokar en enkel rödvinssky blir det saftigt gott.

Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning.

Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-22 09:35

Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning

För 4 personer, 25 minuter

4 kycklingfiléer

1 paket skivad bacon

50 g brieost

salt och peppar

1 msk konc. kycklingfond + vatten

Till skyn:

2 dl vatten

1 dl rödvin

1 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 tsk soja

Att äta till:

gröna bönor

1 morot

1 gul paprika

stekt potatis

Gör så här:

1. Koka kycklingfiléerna i kycklingfond och vatten så det täcker i 8 minuter. Ta upp och låt köttet svalna. Snitta dem som ett korvbröd och fyll med en knapp matsked brieost per bit. Tryck ihop och linda varje med 1–2 skivor bacon. Ringla över olja, salta, peppar och stek 6 minuter i ugnen på 200 grader.

2. Koka upp vin, vatten och kalvfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Skär morot och paprika i strimlor. Ge dem ett uppkok tillsammans med gröna bönor. Lägg upp avrunna grönsaker med kycklingen ovanpå. Avsluta med sky. Godast med stekt potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!