Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Rågad älgburgare

En älgfärsbiff i rustikt rågbröd mättar och är lika god vid köksbordet som ute i det fria. Servera gärna med en viltinspirerad dressing, saltgurka, rödlök och grönt.

Nyttigt bröd och hemlagade älgfärsbiffar passar lika bra hemma som på jobbet eller utflykten.

Nyttigt bröd och hemlagade älgfärsbiffar passar lika bra hemma som på jobbet eller utflykten.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-10 09:35

Rustikt med älgfärs

För 4 personer, 15 minuter

500 g älgfärs

1 msk finhackad färsk timjan

1 tsk salt

1 krm grovmald svartpeppar

smör och rapsolja

Till dressingen:

2 dl majonnäs

2 msk svensk senap

1 tsk grovmald svartpeppar

1 tsk worcestershiresås

1 tsk mald spiskummin

Att äta till:

4 portionsbröd av mörkt, mjukt rågbröd

1 rödlök

2 saltgurkor

ruccolasallad

Gör så här:

1. Blanda samman dressingen med majonnäs, senap, svartpeppar, worcestershiresås och spiskummin.

2. Blanda älgfärs med finhackad timjan, salt och svartpeppar. Forma 4 burgare och stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna, cirka 4 minuter per sida.

3. Servera burgarna i mörkt portionsbröd med viltdressing, skivad rödlök och saltgurka samt ruccolasallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!