Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Pepprig lax

En stekt lax med peppartäcke njuts bäst med kall ört- och romsås tillsammans med brynt svamp.

Pepprig lax med kyld ört- och romsås är god sommarmat med spännande kontraster.

Pepprig lax med kyld ört- och romsås är god sommarmat med spännande kontraster.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-09 09:35

Stekt lax med blandad peppar

För 4 personer, 30 minuter

600 g skinn- och benfri laxfilé

1 tsk hel svartpeppar

1 tsk rosépeppar

1 tsk torkad grönpeppar

salt

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl mager crème fraiche

1 dl lättmajonnäs

1 msk hackad dill

1 msk hackad persilja

1 msk hackad gräslök

1 liten burk ishavsrom

salt

vitpeppar

Att äta till:

ris

100 g champinjoner

blandade salladsblad

citron

Gör så här:

1. Stöt pepparkornen i mortel. Vänd fisken i olja och lägg den med det som har varit skinnsidan mot skärbrädan. Fördela den stötta pepparn över och salta lätt. Dela sedan fisken i fyra delar.

2. Blanda crème fraiche och majonnäs. Tillsätt hackad dill, persilja och gräslök. Vänd ned ishavsrom och smaka av med salt, eventuellt lite vitpeppar. Dela och stek svampen lätt i smör och rapsolja. Salta och peppra med vitpeppar.

3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja. Börja med den okryddade sidan först. Vänd fisken efter ett par minuter och stek ytterligare cirka 2 minuter. Servera fisken med kryddsidan uppåt tillsammans med ris, brynt svamp, kall sås, citron och salladsblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!