Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Panna med kamutvete

Kamutvete är ett urgammalt vete som odlades i Egypten redan för 2 000 år sedan. I dag har man åter fått upp ögonen för kamutvete som passar utmärkt i en modern pytt, gärna serverad med kall vitlökssås.

Kamutvete är större än riskorn och har mer tuggmotstånd.

Kamutvete är större än riskorn och har mer tuggmotstånd.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-21 09:30

Kamutvetepanna med skinka och kyckling

För 4 personer, 30 minuter

3 dl kamutvete

5 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

250 g kycklingkött

250 g rökt skinka

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 grön paprika

1 msk färsk hackad timjan

1 tsk torkad hackad chili

1/2 msk curry

1 tsk garam masala

salt och peppar

rapsolja

Till såsen:

2 dl matlagningsyoghurt

3 msk majonnäs

1 vitlöksklyfta

Gör så här:

1. Koka upp vatten med grönsaksbuljongtärning. Lägg i kamutvete, lägg på lock, sänk värmen och sjud 10 minuter. Dra kastrullen till sidan och låt det efterdra 8 minuter.

2. Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs. Smaka av med riven vitlök, salt och peppar.

3. Hacka gul lök och timjan, skär paprika i bitar liksom skinka och kycklingen i "pyttbitar". Stek lök, skinka och kyckling ett par minuter i rapsolja. Tillsätt paprika och krydda med timjan, chili, curry och garam masala. Vänd ned kamutvetet och låt allt steka samman på medelvärme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!