Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Lätt het soppa

Ta ett break från den traditionella fredagsmaten och mys med en härlig soppa i stället, som för tankarna till värme, sol och bad.

Thailändsk soppa med kyckling och champinjoner är välmatad både vad gäller smak och doft.

Thailändsk soppa med kyckling och champinjoner är välmatad både vad gäller smak och doft.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-07-01 09:35

Thailändsk kycklingsoppa

För 4 personer, 20 minuter

400 g benfritt kycklingkött

1 liter vatten

2 tärningar hönsbuljong

1 burk kokosmjölk, 400 g

100 g färska champinjoner

100 g purjolök

100 g fint strimlad morot

1 msk fint riven, färsk ingefära

1 msk fint rivet limeskal

1 finhackat citrongräs

1 tsk thailändsk chilipasta

1 msk fisksås

1 tsk torkad koriander

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

thaibasilika

Gör så här:

1. Strimla champinjoner, purjolök och skalad morot. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg allt i en rymlig kastrull och tillsätt 1 liter vatten samt hönsbuljongtärningar. Koka upp och sjud 4–5 minuter.

2. Tillsätt kokosmjölk, ingefära, limeskal, citrongräs, chilipasta, fisksås och koriander. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 3–4 minuter till. Smaka av med fisksås och chilipasta.

3. Lägg upp soppan i portionsskålar och garnera med thaibasilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!